به گزارش خبرگزاری مهر، در پی انتشار خبر امضای تفاهمنامه همكاری بین انجمن سینمای جوانان ایران و شبكه مستند سیما در جهت تولید ۱۰۰ مستند كوتاه با موضوع گردشگری و با محوریت فرهنگ بومی مناطق مختلف كشور، آرش رصافی نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: با اتخاذ یک ساز و كار اجرایی و نظارتی مناسب، تفاهمنامه همكاری با شبكه مستند سیما به یک فرصت ایده آل برای دفاتر و فیلمسازان سراسر كشور تبدیل خواهد شد.
وی درباره مفاد این تفاهمنامه و اهداف آن گفت: انجمن سینمای جوانان ایران طی یک تفاهمنامه همكاری با شبكه مستند سیما، ۱۰۰ مستند كوتاه تولید خواهد كرد كه محوریت موضوعی آنها فرهنگ بومی مناطق مختلف ایران، تنوع فرهنگها، آداب، سنن، جغرافیای شهری و محیطی، مسائل اختصاصی، اجتماعی، معماری و هنرهای دستی و سنتی خواهد بود.
رصافی با اشاره به سیاست تمركززدایی انجمن افزود: سعی میشود این اتفاق به شكل یك فرصت در اختیار دفاتر انجمن در سراسر كشور قرار گیرد به نحوی كه ساز و كار و روشهای اجرایی آن به تمامی در دفاتر انجمن مدیریت شود. به همین منظور در ستاد مركزی انجمن شرایطی را مهیا خواهیم كرد كه فیلمسازانی كه شرایط و قابلیتهای ساخت چنین مستندهایی را دارا هستند زیر نظر دفاتر انجمن در سراسر كشور این فیلمها را تولید كنند.
معاون تولیدات و پشتیبانی فنی انجمن درباره مهمترین ویژگی این تفاهمنامه توضیح داد: این فرصت بسیار خوبی است كه فیلمهای كوتاه انجمن سینمای جوانان ایران از طریق تلویزیون بهعنوان یكی از مهمترین رسانههایی كه همواره برای پخش فیلم كوتاه مطرح بوده به نمایش درآید. در عین حال یكی از دغدغههای اساسی حوزه فیلم كوتاه یعنی حقوق مؤلف فیلمها نیز طی این همكاری به شكل مشخص و اصولی رعایت خواهد شد.
رصافی درباره ابعاد مضمونی ۱۰۰ مستند كوتاه در دست تولید خاطرنشان كرد: در خصوص تنوع موضوعی نیز ترجیح بر این خواهد بود كه تنوع مضمونی مشخصی وجود داشته باشد و اشكال مختلف فرهنگ بومی اقوام ایرانی چون معماری، آداب و رسوم، پوشش، شیوه زندگی، هنرهای دستی و موارد دیگر در قالب این مستندها تا حد امكان پرداخته شود.
وی گفت: یكی دیگر از ویژگیهای این رویداد كه با اجرای یك سازوكار نظارتی مناسب شكل خواهد گرفت، بالا رفتن سطح كیفی فیلمها و رونق بخشیدن به تولید فیلم در دفاتر انجمن خواهد بود. اتفاقی كه باعث تأكید روی این مساله خواهد شد كه فیلم كوتاه در صورت برخورداری از سطح كیفی مناسب میتواند مخاطب تلویزیون را هم جذب و راضی نگه دارد.
رصافی با اشاره به این مورد كه ضوابط جزئی این پروژه هنوز در دست تدوین و تصمیمگیری است، خاطرنشان كرد: با توجه به فرصت و شرایط پیش آمده، هر مستندساز امكان ساخت حداقل یك فیلم را خواهد داشت. با این حال طی گزینشی كه در بین مستندسازان شهرها و استانهای مختلف توسط مدیران استانی و دفاتر انجام خواهد شد در صورت وجود توانایی، محدودیتی درباره تعداد فیلمهایی كه یك مستندساز میتواند تولید كند وجود نخواهد داشت. اگرچه با توجه به شرایط و تأكید روی كیفیت آثار این امكان جز در موارد خاص اساساً قابل حصول نخواهد بود.
نظر شما